Network & IT Monitoring

Cloud & backup oplossingen

Cloud werken: wat is het eigenlijk?

Of u nu thuis op uw eigen PC werkt, op kantoor of in het buitenland. Uw desktop- omgeving is altijd beschikbaar en up-to-date, waardoor u wereldwijd beschikt over uw eigen data, applicaties, documenten, e-mails, etc. U hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over zaken als back-ups, antivirus-programma’s, spam, support, updates, etc.

Cloud versus klassieke IT-installatie

Momenteel worden vaak ‘veiligheid’ en het gevoel dat de data voor iedereen beschikbaar zouden kunnen komen, als reden aangevoerd om niet over te stappen naar een cloud oplossing. Niets is minder waar. We bieden aan KMO’s als vertrouwde partij oplossingen aan die toegankelijk zijn en tevens op KMO schaal worden beheerd.

Wat kost cloud werken?

Veel KMO-organisaties denken ten onrechte dat dit uitbesteden kostbaar is en alleen is weggelegd voor grotere organisaties. Het tegendeel is waar. Juist voor het KMO-segment is cloud werken zeer interessant. U hoeft immers niet te investeren in kostbare eigen infrastructuur, hardware, IT-personeel. Bovendien bespaart u op energieverbruik.

Cloud voor uw bedrijf

Cloud oplossingen bieden overal toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda's, zodat u altijd en overal op de hoogte blijft. Dit samen met een hoogwaardige beveiliging en betrouwbaarheid die voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving.

Met cloud services die Input aanbiedt kan uw organisatie de algemene kosten beter voorspellen en terugdringen en de juiste hulpmiddelen aanbieden aan de juiste werknemers.

U wilt groeien?

Maak u geen zorgen. Onze infrastructuur ondersteunt ingebouwde schaalbaarheid, zodat op elk moment het juiste technologieniveau beschikbaar is voor uw gebruikers. En dat met een 99,9% gegarandeerde beschikbaarheid.

Cloud Backup

Bent u niet zeker of u over een volledige, werkende backup beschikt van al uw data?

Houdt u enkel lokale backups, waardoor het risico op verlies van data bij brand, diefstal of opzettelijk kwaad blijft bestaan?

Wilt u beschikken over een flexibele en geavanceerde backup oplossing, voor een vast maandelijks bedrag?

Het IT systeem en de bijhorende data zijn kritiek voor een organisatie. Letterlijk, want in enkele gevallen bleek een groot dataverlies fataal voor de getroffen bedrijven. Input zorgt er voor dat uw bedrijf beschikt over een backup strategie en herstelplan in geval van nood (disaster recovery).

Voordelen van een managed cloud backup

Online backups zijn niet enkel voorbehouden voor grote bedrijven met de nodige financiële middelen. Het succes van de cloud en de snel evoluerende technologie hebben cloud backups goedkoper, sneller en veiliger gemaakt. Dat maakt het voor veel kleine bedrijven en zelfs particulieren een interessante en logische oplossing.

Een cloud backup biedt heel wat voordelen:

  • door de backup niet lokaal te bewaren is er geen risico op verlies bij brand, diefstal of een (disk) crash
  • geavanceerde data encryptiemethode als 256-bit AES.
  • online backup diensten zijn toegankelijk via uw mobiele apparaten zodat u, met een internet verbinding, altijd en overal belangrijke data kan raadplegen.
  • geavanceerde infrastructuur. Uw lokale backup kan nooit het niveau van beveiliging en performantie behalen van de grote online backup aanbieders.
  • de backup gebeurt volautomatisch en wordt vanop afstand gemonitord, getest en beheerd
  • geen investering in extra hardware
  • vooraf gekende kost

Interesse in cloud en backuop oplossingen?

We komen graag met u in contact, bel of mail ons om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen.

Design by We Cre8 It